CARLOS ALCARAZ 4. TURDA
Spor Haberleri
29 Nisan 2024 00:38

Carlos Alcaraz'ın Mutua Madrid Açık'ta üst üste üçüncü kez şampiyonluk arayışı, Pazar günü Brezilyalı Thiago Seyboth Wild'ı 6-3 ve 6-3'lük setlerle mağlup ederek dördüncü tura çıkmasıyla ivme kazandı. Çoğu zaman Madrid'de en iyi seviyesini bulan ikinci sırada yer alan İspanyol, İspanya'nın başkentinde üst üste üç şampiyonluk kazanan tarihteki ilk oyuncu olmayı hedefliyor. Açılış maçında Alexander Shevchenko'yu mağlup eden 20 yaşındaki oyuncu, ilk kez eşleştiği Seyboth Wild'a karşı baskın bir performans sergiledi.

Alcaraz, "Gerçekten iyi bir seviyede oynadığımı düşünüyorum. Bu maça girerken biraz gergindim çünkü önkolumun nasıl olacağını bilmiyordum. Thiago'nun çok iyi şutları var. O gerçekten güçlü. Performansımdan gerçekten memnunum. Maçta biraz zorlandım. 5-0'ın ardından 5-3'te servis atarak sonunda bunu elde ettiğim için gerçekten mutluyum."

Alcaraz bundan sonra geçen yıl finalde oynadığı Jan-Lennard Struff ile karşılaşacak. Alcaraz, Struff ile oynayacağı maçı sabırsızlıkla beklediğini belirterek, "Umarım sonuç geçen yılki final gibi olur. Onun seviyesini biliyorum. Oyununu biliyorum ve eğer başarılı olacaksam elimden gelenin en iyisini yapmam gerektiğini biliyorum."