NARİN'İN AĞABEYİ CİNAYET İÇİN Mİ ÇAĞRILDI?
Türkiye'den Haberler
19 Eylül 2024 16:22

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan ve boğularak öldürüldüğü tespit edilen 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili soruşturma sürüyor. Tutuklu ağabey Enes Güran'ın cinayet için Malatya'dan köye çağrıldığı iddiası araştırılıyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın (8) öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor. Yenge Hediye Güran'la birlikte soruşturmada tutuklu sayısı 12' ye yükseldi.Cinayetin baş şüphelilerinden biri 18 yaşındaki ağabey Enes Güran. Malatya'da çalışan Güran'ın, olaydan bir gün önce Diyarbakır'a gitmesi, soru işareti yarattı.

Zanlının, cinayet için çağrılmış olabileceği değerlendirildi. Ağabeyin kolundaki diş izleri ile sırtındaki tırnak izleri de bu şüpheyi güçlendirdi. "Kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklanan Enes Güran ifadesinde, "Ağabeyim Baran askere gideceği ve kuzenimin düğünü için iş yerinden izin aldım." dedi. Enes Güran, kardeşinin ölümüyle bir ilgisinin olmadığını öne sürdü, Narin'in kaybolduğu saatlerde uyuduğunu ifade etti. Amca Salim Güran'ın aracında Narin'e ait DNA örneğinin bulunması da araştırılıyor. Narin'in ölüm anında ağzından çıkan sıvının, Salim Güran'ın eline ve aracına bulaşmış olabileceği tahmin ediliyor. Uzmanlar "Sadece bu bulgudan yola çıkılarak amcanın katil olduğu söylenemez." diyor. Cesedi taşırken araca bulaşmış olabileceği belirtiliyor.