İstanbul'da "Yenidoğan Çetesi" davasını açan cumhuriyet savcısı Yavuz Engin'in tehdit edilmesine ilişkin soruşturmada yeni delillere ulaşıldı. Şüpheli Gökhan Güler'in hakim ve savcıları yurt dışından suikastçı getirtip vurduracağı yönünde mesaj attığı tespit edildi. Gözaltında bulunan Gökhan Güler tutuklandı.
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca, özel hastanelerin bebek yoğun bakım ünitelerinde meydana gelen bebek ölümlerine ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin'i tehdit eden şüphelilere yönelik başlatılan soruşturmada yeni gelşme yaşandı.
Soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan Mustafa Kemal Zengin'in incelenen telefonunda, "WhatsApp" yazışmalarında Edirne'deki bir GSM firması yetkili bayisinde çalışan Z.K. isimli şüpheliye uygulama telefon numarası gönderip, sorgulama yaptırdığı belirlendi.
Yazışmalarda, iş insanı şüpheli Gökhan Güler'in Zengin'den, savcı Y.E'nin yürüttüğü kripto para dolandırıcılığı soruşturması kapsamında tutuklu Yavuz Usta'nın tahliyesini talep ettiği, bu gerçekleşmeyince hakim ve savcılarına yurt dışından suikastçı getirtip vurduracağı yönünde mesaj attığı tespit edildi.
Savcılığın talimatı üzerine yapılan operasyonda şüpheliler Z.K. ve Gökhan Güler gözaltına alındı. Soruşturma savcılığına çıkarılan şüphelilerin ikisi de tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Hakimlik, şüpheli Güler'in tutuklanmasına, Z.K'nin yurt dışına çıkış yasağı ve Cumhuriyet Savcısı Y.E'ye yaklaşmamasını da kapsayan adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmasına hükmetti.