FERHAT AKBAŞ'TAN TARİHTE BİR İLK
Spor Haberleri
21 Şubat 2025 14:06

Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş, Japonya Kadın Milli Voleybol Takımı ile anlaştı. 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları sonuna kadar sözleşme imzalayan Akbaş, Japonya Kadın Milli Voleybol Takımı'nı çalıştıran ilk yabancı antrenör olacak.

Eczabaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş, tarihte bir ilke imza attı. 38 yaşındaki çalıştırıcı, Japonya Kadın Milli Voleybol Takımı ile anlaştığını duyurdu.

2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları sonuna kadar sözleşme imzalayan Akbaş, Japonya Kadın Milli Voleybol Takımını çalıştıran ilk yabancı antrenör olacak.

"Japon voleybol tarihinin bir parçası olmak büyük bir onur"

Yeni macerası için heyecanlı olduğunu belirten Ferhat Akbaş, ''Bu sorumluluğu üstlenmek ve Japon voleybol tarihinin bir parçası olmak büyük bir onur. Milli takımı çalıştıracak ilk yabancı başantrenör olmak bunu daha da özel kılıyor'' ifadelerini kullandı.

Ferhat Akbaş, Asya ülkesinde ikinci macerasını yaşamaya hazırlanıyor. 38 yaşındaki çalıştırıcı, 2017 - 2018 yılları arasında Japonya Kadın Milli Voleybol Takımı'nda yardımcı antrenör olarak görev aldı.

Ferhat Akbaş'ın, Eczacıbaşı Dynavit'teki görevini sezon sonuna kadar sürdürmesi bekleniyor.

38 yaşındaki başantrenörün, yeni sezonda Japonya'da bir kulüp çalıştırması da gündemde.